10-е млрд. лв., които БСП са крали, искат да ги припишат на нас. Това каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на представянето на политическата платформа на партията за евроизборите, съобщава „Фокус“.

„Говорят, че по 10 млрд. лв. сме крали на годината – те знаят, че една лъжа сто пъти, като се повтори, става истина. И на КСНС попитах щом се крадат, първо да видим откъде – как ще се откраднат 10 млрд.“, заяви премиерът.

„Сигурно техните 10 млрд. лв., които са крали, искат да ги припишат на нас“, каза още Борисов.

„Червените олигарси много добре са знаели, че като дойде ГЕРБ на власт ще правим пътища и навсякъде са изкупени кариери и земи. И сега протестират“, коментира той и посочи, че предстои в най-скоро време да се направят поне две първи копки в Северна България.

Борисов се обърна към кандидатите за евродепутати с думите: „Нанесоха ни тежък удар, сами сме си виновни. Убеждавайте хората, че ще бъдем по-добри. Тези хора си измислят, легендират си – не случайно са деца на такива семейства. Измислят си легенда като всеки разузнавач, така вярват в легендата, че са разследващи и еди-какви си. Те са забравили всичко друго и си вярват, че са борци. Това е много тежък синдром“. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ