Минах днес и през "Хемус" - строи се добре, бързо. Ще видите резултата след 1-2 години. В Шумен открихме един от най-модерните заводи – високотехнологичен, с много работни места. Ще дава около 300-400 млн. лв. на година продукция. Оптимист съм, защото такава индустрия й трябва на България – да произвежда и да изнася. Това заяви на среща със земеделците в Пристое министър-председателят Бойко Борисов.

„Не е далеч времето, когато шаситата и част от купетата на големите автомобилни заводи ще се правят в Шумен. Това искам да го запомните!”, заяви премиерът.

„След първата среща видяхте какво казаха – че не заслужавате парите, защото сте си виновни. Решихме проблема. Който счита, че не са ви дадени парите, да дойде и да види как изглеждат ръцете ви от саденето в земята и от тютюна и тогава да ме коментират”, призова той.  

Борисов обеща на тютюнопроизводителите да имат гарантирана субсидия за следващата година. Той добави, че започнало изплащането на отпуснатите 3.2 млн. лв. държавна помощ за тютюнопроизводителите в района. 

„Застраховайте, защото след това ни е по-лесно да ви подпомогнем.  Природа е, виждате, Босна и Херцеговина, Хърватия – отнесе ги.

С тези пари подпомагаме предизборната кампания на всички партии, та да могат да ни атакуват. Хората, които работят, са на всички партии”, каза в края на изказването си министър-председателят.