Премиерът Бойко Борисов участва в консултативно заседание на Европейския съвет ю(ЕС) във връзка със заболяването COVID-19. Заседанието започна днес в 18 часа българско време и се проведе по видео връзка и е продължение на предишното, което се проведе на 10 март.

Държавните и правителствени обсъдиха предложението на ЕК за ограничаване на пътуванията от трети страни. Целта на мярката е да се ограничи до абсолютния минимум влизането на граждани на трети страни в ЕС, като мярката следва да се приложи от всички държави членки на ЕС.

По време на заседанието бяха обсъдени и рестрикциите върху износа на медицинско оборудване, особено що се отнася до ограничения върху износа за други ДЧ. Европейските лидери обсъдиха и отпускането на допълнителни средства за изследвания и ваксина.

"С държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС разговаряме за заболяването COVID-19. Това се случва във видеоконферентна връзка.

Обсъждаме предложението на ЕК за ограничаване на пътуванията от трети страни, за рестрикциите върху износа на медицинско оборудване, както и за отпускането на допълнителни средства за изследвания и ваксина", написа Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!