Тримата от Кирковско, които станаха обект на проверка по скандала „Дърва срещу вот“, ще застанат до Бойко Борисов, за да изрекат тежки думи по адрес на вътрешния министър Бойко Рашков, пише Родопи24.

Лидерът на ГЕРБ се очаква да пристигне в Кирково в събота по обяд.

На 31 януари Цвета Караянчева, областен лидер на ГЕРБ, обяви, че тримата, които бяха задържани преди предсрочните парламентарни избори през юли, са оправдани от съда. Два дни след новината, национална телевизия излъчи репортаж с тях.

Това бяха директорът на горското стопанство Митко Х., Шукри Х., който се занимава с дърводобив, и Хюсеин Х. Последният, според вътрешния министър Бойко Рашков, е активист на партия ГЕРБ.

Освен атаката срещу Рашков, посещението на Борисов ще бъде използвано и за стягане на редиците в община Кирково, която винаги е била сред силните в ГЕРБ в нетрадиционните региони.

Когато Цветан Цветанов отговаряше за региона, той винаги е поставял за цел на местни избори достигане до балотаж в Кирково и Кърджали, но това до момента не се случи.

До 3 000 души в община Кирково гласуваха за ГЕРБ, но на последните избори подкрепа за партията на Борисов дадоха едва 1 062-ма, а за новата формация „Продължаваме промяната“ – 426.