На по-малко от втория месец от началото на кабинета, министрите установиха, че трудно ще стане един тунел до края на мандата. Това каза бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в предаването „Лице в лице“ по bTV.

По думите му бюджет 2022 е бюджет на излъганите очаквания. И това ще се види в края на годината.

Има пари за строителство. Важният въпрос е как ще бъдат разходвани, коментира депутатът от ГЕРБ.

Бившият регионален министър уточни, че ин хаус е европейска регламентирана процедура. И отбеляза, че по време на правителството на ГЕРБ са се провели много повече търгове, отколкото ин хаус процедури.

На министър Караджов не му е работа да съди кое е незаконно. Според него ин хаус процедурите са незаконни или нищожни. Това може да го каже само българският съд.

Решението ни е съобразено с европейската практика през 2015 г. за малки, средни и големи обекти и беше решено да бъде направена голяма част от магистрала „Хемус“, допълни още той.

Според Нанков много е важен въпросът защо след като договорите са незаконни не са прекратени. 

Бяхме обвинявани от Рашков за престъплението на века. По същите правила и договори колегите му извършват плащания с контрагенти, които и ние сме избрали, добави още той.

Бившият регионален министър отбеляза, че неустойка по договорите има само ако те са незаконосъобразни. Тя е в размер на 15% и се заплаща от една от страните.