Шефът на ОДМВР – Габрово трябва да подаде оставка. Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Дубровник, съобщава „Фокус“.

„Имам основателни претенции към шефа на полицията в Габрово. За съжаление, се случи Европейски съвет за Брекзит, след това
Дубровник, а министърът на вътрешните работи и главният секретар са в Интерпол“, коментира той.

„За мен оставката на този директор трябва да е факт веднага, след като си дойде министърът“, заяви Борисов. „Защото месеци наред е допускано да се движат такива групи в обществото, да си пият бири на детски площадки, да се правят на интересни в града. Ролята на полицията е това да не го допуска“, посочи премиерът. „Полицията е за това - да взима мерки – ако има групи, които притесняват майките, децата или хората, те трябва да се намесят. Да са ми докладвали – да сме изпратили още 100, 200 ,300 полицаи“, посочи Бойко Борисов.

„Стотици милиони дадохме повече за възнаграждения в МВР, имаме кадри, имаме всичко. Така че министърът като се прибере, може би това ще бъде решението“, посочи министър-председателят.

„Няма незадържан ром, извършил престъпление. Има български гражданин незадържан. От 12 хил. затворници 10-11 хил. са роми“, обясни Борисов.

„Недейте да настройвате етносите едни срещу други. За предишните избори имахме мигрантите и сега като нямаме мигранти, трябва да намерим някакъв друг етнически въпрос. Тези, които биха магазинера, сега са в ареста. Въпросът е защо са пуснати, когато се вижда, че са набили – това са въпроси, които трябва да бъдат зададени към други институции. За този, който ги е пуснал - ръководителя на ОДМВР- Габрово, ще искам тежка санкция, щом се прибера“, заяви Бойко Борисов.




ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ