Битката между партии преди евровота става все по-ожесточена. На този фон скандалите с апартаментите на властта не само че не стихват, но се възпламеняват все по-силно. Междувременно напрежението в Габрово, след нападението над магазинер от двама агресори, расте.

Брутални СНИМКИ 18+ от кървавия протест в Габрово! Пребитите проговориха! 

"Напрежението ще стихне. Габрово е поредното колче в циганизацията на България. Тази конкретна общност злоупотребява с правата си. Държавата постоянно се опитва да интегрира тези хора. Но парите потъват в джобовете на техните барони, а това провокира чувството на безнаказаност. Хулиганските прояви стават все по-ежедневни. Трябва да приемем концепцията на Красимир Каракачанов. Въпреки че тя не е панацея. Започнаха законодателните инициативи в правилната посока", коментира депутатът от ВМРО Александър Сиди пред Bulgaria ON AIR.

Извънредно: Сблъсъци заради циганите в Габрово! Лее се кръв (СНИМКИ/ВИДЕО) 

Според него трябва да се премахне съкратената съдебна процедура. "Усещането за безнаказаност е големият проблем в България. Полицията си върши работата. Прокуратурата е тази, която преценява кой да бъде задържан и кой пуснат. Хората искат възмездие. Държавата трябва да им го даде", подчерта депутатът.

Депутат от ГЕРБ обясни защо циганите вилнеят безнаказано 

По думите на Сиди проблемът на "Апартаментгейт" са вратичките в закона, оставени през годините по различни причини. "Имотните сделки, които се сключват, са много по-различни от офертите по интернет сайтовете. Не всеки заслужава да бъде пожертван в името на партията си, щом срещу него няма достатъчно доказателства. Така се изчерпва доверието на хората в държавата", изтъкна Сиди.

"Ангел Джамбазки трябва да стане член на европарламента. Той трябва да продължава да се бори за правата на българските граждани. Всички патриотично мислещи хора трябва да гласуват за него", заяви Александър Сиди.