Много искаме училищата да отворят врати. Това заяви на инспекция премиерът Бойко Борисов в Сливница. Той посети музикално училище, където се запозна с протичането на образователния процес в условията на пандемия.

С него бе и министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

"Сега имаме добри параметри. Като почнат обаче да умират хора и станат пак 5000 - 6000 заразените на ден и се претоварят болниците, същите критици в момента ще питат защо сме ги изпуснали", каза Борисов.

"Сега сме с добри параметри. От 4-ти февруари, като пуснем големите ще пуснем и залите да танцуват и играят", посочи той.

"Фитнесите със сигурност ще ги отворим, а с ресторантьорите ще проведа среща", заяви Борисов. Той изтъкна, че параметрите продължават да падат, но само в България. 

"Ако нещо може да се сложи на везната със здравето, то това е образованието, културата и обучението", категоричен бе премиерът.

"Параметрите продължават да падат в България. Навсякъде в Европа виждате какво става. Да не подценяваме Института "Роберт Кох", медицината в Нидерландия, Белгия и т.н. Мерките там се затягат", подчерта Борисов.

С близо 500 000 лв. бе направен основен ремонт на сградата на бившия военен клуб в Сливница. 390 000 лв. бяха осигурени...

Posted by Boyko Borissov on Saturday, 23 January 2021






ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!