Много съм натъжен. Европейската комисия излезе с доклад как българският народ е пропилял времето на хората и много милиарди. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

"Едва след май месец правителството е започнало да работи по тях. Натъжен съм, защото използваме такива кокошкарски обиди при положение, че нямаме план, милиардите стоят и предстои среща на най-високо ниво на НАТО.

Вместо да слушаме каква ще е позицията на България, да изпратим президента на срещата на НАТО. Когато аз съм бил премиер, върховният главнокомандващ е ходил на срещите на НАТО, уточни Борисов.

"Трябваше вече да имаме позицията на България от външното министерство и който и да отиде да я отстоява. И понеже ние си вършехме тогава работата, МВнР изготвяше позицията, а президентът Радев, Плевнелиев и който и да е отиваше с решение на правителството", посочи Борисов.

 

Той не коментира дали кабинет начело с Рая Назарян или Росен Желязков по му харесва. "Такъв вариант към момента няма", посочи лидерът на ГЕРБ.

"Сега слушаме обиди, вместо да благодарим на ИТН, че вчера отпушиха работата на парламента и да може днес Христо Иванов да си тръгне. Аз няма да гласувам срещу него, уточни Борисов, по повод прекратяванията на правомощията на Христо Иванов.

Отново в парламента виждате с какво се занимаваме. Затова е трудно да ги слушам дори", заяви още Борисов.

 

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!