Експремиерът Бойко Борисов отиде днес да се ваксинира срещу коронавирус. Лидерът на ГЕРБ се имунизира с препарата на "Модерна" в столичната болница "Софиямед". 

Въпреки че е преболедувал, той реши да се ваксинира, "за да агитира". Пошегува се с доктора, да не го плаши какво не трябва да яде или пие след ваксинацията. Медиците обаче подробно му обясниха какво може да усети след поставената доза.

Заедно с премиера се ваксинираха Делян Добрев, Томислав Дончев, Анна Александрова и Младен Маринов. На всички им бе разяснена информацията за ваксините. Беше им дадено и картонче, на което освен датат на поставената първа доза, е упомената и датата за поставяне на втората доза.

Някои от тях се имунизираха с препарата "Пфайзер".

"Ние сега да ги агитираме да се ваксинират, защото няма по важно от здравето. По желание е, аз не съм за задължителните неща", коментира Борисов и призова политиците да поставят КОВИД-19 като приоритет. 

"Ваксинирайте се всички, не боли", призова Младен Маринов.

Заедно с Делян Добрев бяха дошли и децата му, които също ще се ваксинират - едното е в 11 клас, а другото в 9.

Борисов разговаря с един от лекарите в лечебното заведение, който изрази несъгласието си, че всички медици, които се бориха с коронавируса, сега са уволнени.

"Докторе, ти ще си следващият изчегъртан", каза Борисов след думите на лекаря.