ГЕРБ наема адвокати и ще заведе дела заради арестите на кметове преди изборите на 11 юли. Това обяви бившият премиер и лидер на партията Бойко Борисов пред местни управници и партийни функционери в Сливен. 

Припомняме, че вчера той посети и поморийското село Бата, където подкрепи лично арестувания преди изборите кмет Георги Георгиев. 

"В деня за размисъл контраразузнаването иска да тормози народа. Това ли е демокрацията? Така ли ни водят в Европа? Партията наема адвокати, започваме съдебни дела, помагаме на хората и ще се борим за демокрацията", заяви Борисов при включването си във "Фейсбук".

Борисов с мощна атака срещу Слави и разкритие за тормозена от Рашков министърка на ГЕРБ ВИДЕО

Симпатизанти на ГЕРБ разказаха как са викани от полицията да подписват декларация преди изборите на 11 юли, че няма да нарушават закона.

Сред тях е била и депутатът от ГЕРБ и бивш земеделски министър Десислава Танева. Тя разказа, че в деня за размисъл получила обаждане от човек, който се представил за служител ДАНС и настоял спешно да се видят. Тя предложила това да стане в офиса на ГЕРБ, но той отказал и предложил да отиде в дома ѝ.


 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 25 юли 2021 г.