Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Кърджали. Заедно с него е зам.-председателят на партията Даниел Митов. 

Той влезе в пълната зала на театъра под бурните аплодисменти на събралите се граждани. На сцената пък го посрещна Цвета Караянчева. 
 


"10 години Борисов води България напред и нагоре", обяви Цвета Караянчева от трибуната. 

"ДБ е готова да се коалира с БСП и дори ДПС вече не им пречи", каза на свой ред Даниел Митов, който говори пред кърджалийци.

"Ако вдигаш високо морални летви, трябва да си готов и сам да ги прескочиш. Питам откъде са парите на ДБ за кампанията? Гледат ни от стените като Маркс и Енгелс на всеки ъгъл.

Хайде на 11 юли да накараме Бойко Рашков, който днес се изявява по всички телевизии, да си гледа дамаджаните и нека се види как човек с чиновнически заплати има тези имоти", каза още Митов.

"Някакъв днес каза, че нямам право да поздравявам служителите на МВР. Най-високите заплати им даде нашето правителство и то в ковид кризата.

„Когато съм казал „милиционер”, съм имал предвид Бойко Рашков, защото той е милиционер. Надявам се нещастието им да имат такъв министър да свършат на 11 юли", обясни пред гражданите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той припомни на местните какво е направило правителството му за града. 

На нашите братя мюсюлмани ще кажа: докато правихме манастири и църкви, правехме и джамии. Като говоря за църкви и манастири, не мога да кажа и католическите храмове, които направихме. За нас всеки български гражданин е равен и има къде да изкаже своето духовно чувство към Господа.
 
Нашите разбирания за добросъседство и разбирателство...Само преди дни с Ердоган говорихме за това, че българските мюсюлмани трябва да бъдат моста на приятелството, на дружбата. Неслучайно толкова заводи се откриха в Кърджали и областта. И на всички са ме канили да ги откриваме", заяви Борисов.

„Божковите хора и "Да, България" искат да узаконят марихуаната. Искам да им задам въпрос: Като узаконите марихуаната, къде ще ви е складът на едро? Кой ще е на едро доставчикът?

Законите в България в момента се нарушават брутално. Кой ви мяза на мутра? От страх ли са дошли?
Кога Бойко Рашков е печелил избори? И БСП управляват с министри, със зам.-министри... Кой ви даде това право?
 
Сега на кого са медиите, като били на Борисов? Какви са тези медии, които всеки ден говорят за Бойко Рашков, ръководител на предизборния щаб на Румен Радев? Той е от сутрин до вечер по телевизии и радиа и говори само срещу мен! Чии са тези медии питам аз. Къде им е разследването за Спецов, а за имотите на Рашков? Къде са им разследванията, а за Пламен Узунов, за фонд „Земеделие”, попита лидерът на ГЕРБ.
 
Той призова хората в залата да отидат и да се ваксинират. "Моля, ако ми вярвате, отидете да се ваксинирате следващите дни, докато има ваксини. Другия месец ще бракуват ваксини, а не са поръчали нови. Делта вирусът ще ни връхлети със страшна сила, нулева ваксинация в момента няма. Като дойде вълната, ще видите за какво става въпрос. Тази пандемия ще ни мори още много години", предупреди Борисов. 

„Защо Слави си направи сега партията – за да дойде смутно време. От 2 години са готвели компроматите. Мислеха, че ще ме уплашат, ще ме свалят долу. Аз съм най-опасен, когато съм уплашен”, предупреди той.

Подготвили са частни служебни костинбрдоски избори. Всички социологически агенции дават преднина на ГЕРБ
Не сме дали една стотинка за избори и няма да дадем, освен официално!”, отсече той.

Можеха да управляват и сега, но не искаха да носят политическа отговорност. Слави за две кампании веднъж се е показал пред 50 отбрани студенти. Няма го, няма позиции по никакви теми", отбеляза Борисов. 

„Разбрах, че казал, че не съм се виждал от 2005 г. със Слави Трифонов. Пак ще се обърна към Тошко: Когато дългите и високите се разправят, ти стой настрана, защото като заразказвам колко пъти къде и как, няма да знаеш къде да се скриеш! Мълчи, не си издавай шефа! На път съм да скъсам синджира и да ви кажа кой кой е”, предупреди Борисов.