Трагичното е, че Станишев и Доган ни направиха за пореден път за смях пред цяла Европа, като единствената държава, която ще има в рамките на месец два избора в различни дати се оказа България. Това заяви столичният кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред БНР.
Факт е ,че необявяването на датите на изборите цели и допълнително да подпомогне БСП и ДПС, каза Борисов. Той поясни,  че всички работещи хора, които цяла година се трудят и дават продукта в страната вече планират отпуските си.  В един момент някой ще им изтърси една дата и той няма да отиде да гласува. Българинът да разбере защо от страх Станишев и Доган правят изборите през юли месец, с което отново показаха, че нищо не сме научили от ЕС.  Ако изборите са юли месец ще има много ниска избирателна активност, ще отидат да гласуват твърдите електорати на БСП и ДПС, твърди Борисов.
Това, че сигналът за  изборите в с. Брест идва от Румен Петков ме кара да бъда много мнителен, така коментира лидерът на ГЕРБ вчерашните избори в селото. Според него той е възложил проверка дали кандидат-кметът на ГЕРБ е присъствал, когато са давали заплати или е раздавал допълнително средства. По  досегашната информация, която е получил Борисов става въпрос за раздаване на заплати.  В момента той  чака обяснения от кандидат-кмета на ГЕРБ и ако има нарушения ще го санкционира. Освен това преди две седмици същото говореха и за град Раковски, коментира още Борисов. /БЛИЦ