Искам да помоля тези, които правят провокациите, да не ги правят, защото няма нищо по-добро от демокрацията и това хората да могат да изразяват волята си. 

Това заяви премиерът Бойко Борисов на националната конференция на ПП ГЕРБ. 


Бойко Борисов, Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

"Какво направихме с нашите коалиционни партньори - ВМРО, НФСБ и СДС през тези години? Да изброявам, че морето ни е най-чистото, да изброявам магистралите? Сега могат да ги блокират, но преди нямаше какво да блокират. Сега могат да си играят с метрото, а само след дни ще пуснем трети лъч. Ето, има какво да блокират и спират, иначе няма", каза той.

"Винаги сме били в двойката и тройката на най-бързо развиващите се държави. Много усилия вложих и мисля, че финиширахме като втори или трети, равни с Естония по най-малък външен дълг", каза той.

„Питам тези, които ни говорят за младите хора, има ли значение да нямаш задължение или да имаш огромен дълг. Нали тези млади хора след време ще ги плащат тия пари”, каза той.

„Ние се справихме най-добре и с пандемията и най-бързо и най-точно пуснахме хората, за да защитим и психическото им здраве и да заработи икономиката. С огромни усилия на здравната система успяваме да го постигнем”, заяви Борисов.

Всяка година вдигаме доходите, всяка година на учителите има двойна заплата”, добави той.

"Не издигнахме кандидат на ГЕРБ и на правителството за главен прокурор. Не моят подпис стои под указа на президента Радев. Аз винаги - 11 пъти подред, съм печелил избори. 11 пъти! Три пъти със служебно правителство. Ние не вярваме на Радев.

Без Народно събрание не може да удължаваме извънредното положение обаче, не могат да се вземат заеми, не могат да се правят промени в законите, не могат отлагат срокове за данъци и други.

Ако се създаде ваксина, Народното събрание може да даде разрешение за закупуването й. Без Народно събрание няма да има държавен бюджет за  2020 година, няма да има помощи, пари за майките, хората с уврежданията и социално слабите", каза той. 




ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!