Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в завод за роботи. Заедно с него са и вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на икономиката Лъчезар Борисов. 

На премиера бе показано какви роботи се изработват и какво е предназначението им, че се изнасят за цял свят. 

"Ето с тези машинки тестват ваксините за ковид. Те са за канадска компания", каза директорът. Той съобщи, че над 250 души работят в завода, като повече от половината са инженери. 

"Радваме се, че сте избрали да инвестирате тук и носите ноухау-то на западната икономика", каза Борисов и се поинтересува за заплатите, които се оказа много над средното за страната. 

Имаме и много наши технологии, като една от тях я внедрихме в Германия и сега всяка седмица им изнасяме десетки машини. 

Участваме в седем ваксини срещу коронавирус, обяви премиерът Борисов и допълни: "Опитваме се да не създаваме паника, но от другата страна на везната са лекарите. Икономиката цялата работи, нищо не се е променило", каза Борисов. 

Той даде за пример Франция, където от вчера са отворени фризьорските салони и хората са били много щастливи. "А при нас нищо не е затваряно", посочи премиерът.

"Видя какво стана на Черния петък. Над 100 млн. лв. допълнително само за здравеопазване този месец са отишли. И това при 10% данък. Затова все питам хората, които живеят навън, да кажат как е", каза още Борисов. 



Припомняме, че както БЛЦИ писа вчера Борисов беше на посещение в пазарджишката част на Родопите. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!