Надявам се тази несправедливост към България и Румъния скоро да отпадне. Това каза министър-председателят Бойко Борисов след срещата си с премиера на Румъния Дачиан Чолош, предаде "Фокус".
Премиерът благодари на румънския си колега за добрата оценка, която даде за работата на страната ни. Във връзка с приемането на двете страни в Шенген Борисов коментира: "Надявам се тази несправедливост към България и Румъния скоро ще отпадне. На практика и двете държави показаха, че се справят във всички случаи не по-зле, дори по-добре от много шенгенски държави", заяви Борисов.

"Така че това, което казахте и за общата позиция, която изграждаме по отношение на канадските визи - разбира се, че ние сме да паднат, да има споразумение, разбира със САЩ и Канада сме в прекрасни отношения. Но в същото време твърдо сме решени да защитим интересите и на българския и на румънския народ, гражданите им да пътуват без визи", поясни министър-председателят.

"Подготвяме съвместно писмо, поканили сме техни министри да дойдат, да ги запознаем с нашите шенгенски системи - и България, и Румъния. В това отношение имаме пълно единомислие. Надявам се накрая всички да се поздравим със свободно пътуване - канадци, българи и румънци", каза още премиерът Бойко Борисов.