По два три дена караме там има възможност да си говорим по всички теми. Знам горе-долу какво мислят те, всичките им страхове. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод срещите му с европейските лидери за проблемите с бежанците в ефира на Нова телевизия. 
„Не случайно всички искат да дойдат тук, защото социалните системи - всичко е най-добро в Европа”, посочи Борисов по повод бежанската криза.

„Превъоръжаването, хората няма да го усетят в добрия смисъл на думата. Това са милиарди, които се дават.”, каза той и допълни: „Искам да предотвратя колкото се може по-малко пари да се дадат за превъоръжаване. Защото след като се достигне до военен конфликт между големите ще има разоръжаване. То е като в театъра, ако има една пушка на стената, тя ще гръмне.”, прогнозира премиерът.

По повод спора с Радан Кънев дали правителството било гарант на Ес и НАТО, Борисов заяви, че наистина е разгневен. „Защо не си подкрепя министрите. Той не иска да ходи да се кара с тях, иска да се кара с нас. Говори неща, които са неистина. Когато се събрахме с Реформаторския блок, се разбрахме да си подкрепят министрите.”, каза Борисов.

Премиерът коментира и скандала с посланика ни в Турция. „Турците бяха забранили на техния посланик да говори в България. Ние тогава всяка дума проверявахме. Ситуацията беше толкова динамична, че не се знаеше кой ще надделее. За да не стане, че аз съм искал да говоря. Текстът го написаха експертите. Чел съм го няколко пъти с двамата министри – Митов и Ненчев и съм внимавал с всяко изречение.”, посочи той.