Оставката на президента Георги Първанов няма да промени нищо в държавата. Това заяви в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него, всеки ден трябва да се иска оставката на правителството, заради което страната ни се е лишила от европейско финансиране.
За пореден път неформалният лидер на ГЕРБ  заяви, че опозицията трябва да се насочи срещу правителството и българските политици да покажат, че това управление е пагубно за страната ни. Той посочи като добър вариант премиерът сам да предизвика предсрочни избори. Според Бойко Борисов обаче, критичният доклад на ОЛАФ не може да изведе хората на улицата, защото народът е загубил съпротивителните си сили. Борисов е убеден, че парите от Брюксел ще бъдат спрени заради некомпетентност, липса на всякакъв потенциал и корупция за което вина имат министрите. Блокирането на средства от ЕС означава липса на доверие в България, коментира още лидерът на ГЕРБ.
Днес Борисов взе участие  в Кръгла маса, „Водният сектор на България в условията на общата Европейска политика". ПП ГЕРБ споделя загрижеността на световните и европейски водни организации и подкрепя усилията им за справяне с най-голямото предизвикателство на 21-ви век пред цивилизацията – проблемът с водата. Политическа партия ГЕРБ е за постигане на национален консенсус и прилагане на политика на приемственост, която да отговаря на националните интереси по отношение управление, ползване и опазване на водите в Република България. Затова прартията приема онези насоки в основните документи, разработени и приети от българските правителства до момента в областта на водите, които точно изразяват политиката на Европейската общност и ще работи за тяхното развитие и прилагане. Според партията водният сектор трябва да се управлява в дългосрочен план в съответствие с програмата за устойчиво икономическо развитие на Република България и интегрирано с политиката на ЕО за водите. /БЛИЦ