Обмислям дали има смисъл при тази прокуратура в нашата страна да се предават такива сигнали, тъй като прокуратурата, не без участието на главния прокурор, е превърната в политическо оръжие. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков пред БНР.

От 13 май прокуратурата е образувала като на конвейер преписки, с които ще се опита и вече прави тези опити, да спъва МВР. Не може да си представите какви са писма – сутрин писма, следобед писма. Дори напористи прокурори пишат часа, без да се съобразяват, че понякога е нужно технологично време“, поясни Рашков.

„Затова се питам има ли смисъл и няма ли да е по-добре вие като медии да се занимаете с това, което пристига при мен като сигнал“, коментира той.

По повод тайния му свидетел, Рашков каза, че му е необходимо още време да помисли как да реагира.

„Що се касае до човека, който ми даде тази информация, нека се запитаме защо този човек дойде при мен, а не при прокуратурата. Вътрешният министър не може да образува досъдебно производство. Това много ме впечатли.“, каза още той.

„Господин Борисов няма основания да се притеснява, че някой ще го задържи под стража. В изборната нощ на 4 април, когато той се отказа от депутатското място, каза, че на него не му е необходим имунитет. На него не му е необходим имунитет на народен представител, но господин Борисов има абсолютен имунитет, защото той притежава главния прокурор", заяви Рашков и попита защо прокуратурата не е нахлула в резиденцията на Борисов в Бояна, където са се видели златни кюлчета и банкноти.

По думите му има способ да се установи произхода на кюлчетата, но съзнателно е изпусната тази възможност.

Аз се убедих, че голяма част от тези, който са подслушвали, са газили закона.

На въпрос как е решил кой да наследи Димитър Георгиев на поста шеф на ДАНС, той заяви: "Какво мислехте за Георгиев преди 4-5 години? Той от кого беше предложен и назначен? Който иска може да издигне кандидатура, но подписът за кандидата на този пост е на Борисов.

И отговорността. И на практика Борисов, възползвайки се от тези държавни, много важни структури ("като бухалки") на практика той "поднесе главата на този човек" - да бъде освободен. В ДАНС трябва да бдят над интересите на обществото, а не да се прекланят пред силния на деня".