Разговаряхме и се разбра, че БСП има мандат, нашето допитване, да търсим създаване на широка коалиция за явяване на президентската надпревара. Колегите от ВМРО имат свое решение да търсят такава коалиция сред патриотичните сили. Оставаме отворени за разговори по принципните теми. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова след срещата между БСП и ВМРО, предаде „Фокус“.
Нинова обясни, че днес от БСП са продължили разговорите с партиите, които във вътрешнопартийно допитване са получили подкрепа за търсене на разговор. По думите й, те са на една позиция за отрицателната си оценка за сегашния мандат на президента Росен Плевнелиев. „Ние от БСП го определяме като провал“, заяви Нинова.

Тя уточни, че с ВМРО са на една позиция и в желанието си за промяна на президентската институция. „По еднакъв начин виждаме и бъдещия президент и вицепрезидент, като хора,които водят балансирана външна политика“, каза тя и отчете, че бъдещата кандидатпрезидентска двойка трябва да обединява нацията, припознава евроатлантиченската ориентация на България и да е за възстановяване на отношенията с Русия. Нинова уточни, че са се разбрали с ВМРО за втора среща. "Към този момент ние търсим човекът и обединението в ляво, а те търсят обединението на патриотичните сили", добави Корнелия Нинова.