"БСП ще си носи отговорността за това, че излъчи ген. Румен Радев като кандидат за президент, но отговорността за служебния кабинет е на президента", така депутатът от Левицата Георги Свиленски отговаря на нападките, че Румен Радев ще изпълнява заданията на БСП и Корнелия Нинова по време на управлението на служебния кабинет.

По повод личността на бъдещия министър-председател в сформираното от Радев служебно правителство, в предаването "Офанзива" по Канал 3 депутатът каза:

"Трябва да бъде човек, който да има доверието на българското общество, тъй като на неговите плещи ще падне отговорността за подготовката и провеждането на изборите. Доверието в този човек и доверието в това правителство, което ще организира тези избори, ще даде и доверието в следващия парламент. Няма ли доверието на по-голяма част на българските граждани, това ще се прехвърли върху резултата от следващите парламентарни избори. Това трябва да бъде човек с високо обществено доверие, независимо дали ще бъде ляв или десен".