Решихме да не продължаваме преговорите с АБВ за обща коалиция за президентските избори. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията. 
„Имахме огромно желание да постигнем единомислие в името на голямата цел да освободим хората от управлението на Бойко Борисов и държавата от срама Росен Плевнелиев, приехме всички провокации“, каза тя. „В името на голямата цел да се махне това управление на страната, ние досега приемахме колегиална и почтена позиция. След решението на НС от миналото заседание, което ни възложи да продължим разговорите с партии, съюзи и НПО ние го направихме“, посочи Нинова, цитирана от "Фокус". 

Тя обясни, че от БСП са получили от АБВ проект за коалиционно споразумение и то категорично не отговоря на тяхната представа.

„Ние не сме равнопоставени партии, нашият кандидат не е равноотдалечен“, каза тя и посочи, че ген. Радев е кандидат на БСП. Нинова добави, че няма да се превръща в Бойко Борисов, който търпи прищявките на РБ. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ