Днес внесохме в деловодството на парламента промени в Закона за публичните финанси, с които казваме, че правителството, което и да е то, ще може да харчи 1% от излишъка с постановление на Министерски съвет. Всичко останало става през парламента, с актуализация на бюджета. Това каза в Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Надяваме се законът да бъде гласуван бързо. Да бъде приет и прилаган така, както изисква нормалността“, заяви тя. „Традиционно стана министър-председателят да харчи излишъкът от бюджета в държавата еднолично, според него целесъобразно“, обяви Корнелия Нинова.

„Години наред сме се борили с това, виждаме, че се задава и тази година“, посочи тя. „До края на годината се канят да изхарчат близо 2 млрд. излишък, за няколко месеца- абсолютно непрозрачно, не по правилата през парламента“, обърна внимание лидерът на левицата. „Тази политика е целенасочена и удря в същността на българската държава. Да събираме пари от всички, а един да си ги харчи, както си реши“, заяви Корнелия Нинова.