Не са водени разговори да заема поста министър на правосъдието. Това каза председателят на Правна комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов пред журналисти, предаде агенция "Фокус“.

„По отношение и във връзка с твърденията за позицията министър на правосъдието, заявявам, че такива разговори с мен не са провеждани до този момент“, обяви той.

„Знаете, че това е правомощие на министър-председателя на Република България. Ако има нещо в тази връзка, смятам, че ще разберете своевременно за това", коментира Данаил Кирилов.

БЛИЦ припомня, че до оставката на министърката на правосъдието - Цецка Цачева, се стигна, след като бе обвинена за закупуване на имот на много по-ниска от пазарната му стойност. В събота сутринта, след среща с Бойко Борисов, бившата председателка на парламента подаде оставка.

Действията й бяха последвани от заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов и зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева.

За закупуване на имоти за по-ниска от пазарната му стойност са проверявани и Цветан Цветанов и съпругата на председателят на ВКС - Лозан Панов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!