„Управляващите или по-скоро министър-председателят Кирил Петков и приближените му реално си играят на държава и пуснаха страната ни с бясна скорост по нанадолнището.“ Това мнение изрази пред БНР Дани Каназирева от ГЕРБ.

„Наблюдаваме едно крайно незряло, крайно хаотично управление“, коментира Каназирева.

По думите ѝ, „за да се прикрие слабото управление, явно се търсят пиар акции, с които да се осигури зрелище на хората и да се заметат проблемите, които са на дневен ред в страната ни“.

„България беше поставена в безпрецедентна ситуация, в която действащ министър-председател поръчва ареста на лидера на най-голямата опозиционна партия“, смята Дани Каназирева.

„Беше замесена Европейската прокуратура, беше замесено по грозен начин идването на г-жа Кьовеши в България“, посочи още тя.

Каназирева нарече случилото се с арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова „псевдоакция“ и „милиционерщина, която ни връща в мракобесни времена“. Според нея е налице „злоупотреба с власт и панически акт на слабост, безпомощност“, с цел да се отклони общественото внимание от кризите във всяка сфера на обществения живот.

Тя заяви, че историята е абсурдна и министър-председателят няма как да има качество на свидетел.

„Безумие е да коментира медийни публикации и в това си качество да дава показания, които да водят до установяване на обективната истина“, каза Каназирева и допълни:

„Има и пълна липса на компетентност на разследващите полицаи“.

В тази ситуация Европейската прокуратура няма компетентност да разследва състава от престъпления, който беше цитиран от разследващите полицаи и МВР“, уточни Дани Каназирева.

Тя изтъкна още, че имаме нестабилна коалиция с непреодолими геополитически различия: „Всъщност сбор от парадокси, които се крепят на жаждата си за политическа власт“.

В коментар на последните социологически данни на Изследователски център „Тренд“ и действията по неотложност, с които бяха мотивирани арестите, Дани Каназирева каза, че доверието в управляващите според нея главоломно спада, дори с повече от отчетеното от социолозите:

Ерозията в доверието и подкрепата е много по-голяма. Защото реално това не беше промяна. (…) Никой от тези хора не са целели каквато и да е реформа.

Такова управление е много по-опасно за страната, отколкото нови избори“, категорична е Дани Каназирева.