„Работата ви е да вдигате патърдия – дори, когато няма такава“, това заяви Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ (ИТН) от парламентарната трибуна на днешното редовно заседание на Народно събрание (НС). 

Думите му дойдоха в отговор на Росица Кирова от ГЕРБ, която заяви, че ако се „гледа в сферата на чудесата, то не ГЕРБ и ДПС са погазвали Конституцията, а новите управляващи“.



Свадата се разгоря по повод гласуването на оставката на Александър Тодоров от „Има такъв народ“ като народен представител като точка от дневния ред. Това се налага от встъпването му като изпълнителен директор на Спортния тотализатор. Оказа се, че освен това той бил подал декларация с невярно съдържание.

Съдът спря незаконното вписването на новите шефове на тотото

„Тече изчегъртване на ГЕРБ и тумора, който са вкарали под формата на корупция в цялата държава. Това е проблемът и заради това пищите“, каза още Йорданов.

„Стана практика да се подават декларации с невярно съдържание. Кирил Петков подаде такава, преживя катарзис, разкая се. Управляващите обаче вече имат практика да нарушават законите и Конституцията. Народният представител не може да заема длъжност, която е несъвместима със статута му.

Не ви прави чест да си позволявате често да отправяте обидни квалификации от тази трибуна. Ще ви помоля да спрете с тези обидни квалификации“, това заяви депутатката от ГЕРБ Дани Каназирева.

Николина Ангелкова от ГЕРБ също се присъедини към нежните остриета от партията на бившите управляващи, който подхванаха Тошко Йорданов: 

„Не разбирам вашето желание да показвате непрекъснато как да се погазва законът. Това ли е промяната? При всяко едно назначаване да се погазват законите на страната?

А министър-председателят е специалист в нарушението на Конституцията“.

„Не оспорвам авторитета на г-жа Ива Митева, но е грозно да се правят квалификации по адрес на наши колежки-юристи“, обърна се Александър Ненков към Тошко Йорданов в защита на колежката му.

„И аз призовавам това да не се случва“, каза на свой ред председателят на НС Никола Минчев.

Малко преди словесните престрелки между депутатите от ИТН и ГЕРБ, млад народен представител заяви: „О, чудо! Доживях ГЕРБ и ДПС да цитират Конституцията и да призовават към спазването й“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!