Депутатът от ГЕРБ-СДС Дани Каназирева коментира пред Bulgaria ON AIR след успешния вот на недоверие срещу кабинета "Петков", че това е "естествен завършек на едно некомпетентно управление".

"Когато едно правителство е изгубило довериетo и счупи държавата в последните 6 месеца... Няма нито едно адекватно решение, на която и да е криза, прието през това Народно събрание. Реформи изобщо не бяха започнати. Цялата законодателна дейност в това НС претърпя пълен крах. Необосновано високи цени на горивата, всичко се покачва, липса на компенсации за скъпата електроенергия, скок в цената на водата и парното", обясни тя.

"Вкараха ни в дългова спирала всеки понеделник да се теглят нови половин млрд. лева заеми. На всеки мнението е, че подобен ценови шок и липса на управленска програма никога не е имало. Нашата парламентарна група от ден първи не само предлага насрещни решения, но сме били с ясна критика към всяко неадекватно решение по всяка криза", каза още Каназирева в ефира на "България сутрин".

Депутатът от ГЕРБ добави, че вотът на недоверие е бил за несправяне на правителство със ситуацията в страната и в частност - в икономически и във финансов план.

Тя бе категорична, че парламентът е изчерпан и няма стабилна основа за излъчване на правителство. "Продължаваме промяната" няма да може да разчита на подкрепа от ГЕРБ за нов кабинет, а от ГЕРБ също няма да правят опит за съставяне на правителство, когато мандатът отиде при тях.

"Станахме свидетели и на политическа корупция и търгуване с народни представители, което постави на още по-ниско ниво цялото управление", изтъкна Каназирева.