Сплотяващият елемент в тази коалиция не е държавният интерес, а всеки се бори за собствените си краткосрочни политически и финансови цели, това написа в профила си във фейсбук Дани Каназирева от ГЕРБ.

Публикуваме целия текст без редакторска намеса:

Току-що Тошко Йорданов от ИТН нарече това, което се случва в момента “тежка шизофрения”. За съжаление, за първи път ще се съглася с него: 

- Управляващата коалиция се раздира от скандали за шеф на БНБ, явно най-важното в страната за управляващите;

- Изпращат се заплашителни СМС-и към единия кандидат, с което ни връщат в 90-те години;

Каримански получил СМС със заплахи да не става шеф на БНБ БЛИЦ TV

- Бламират се в постоянните комисии, като провалят заседанията чрез игра с кворума;

- Бламират решенията за ремонт на пътищата, защото са на министър от ИТН, който пък излезе на протест срещу министър-председателя си;

- ДБ искат руският посланик Митрофанова да бъде изгонена, а коалиционният им партньор БСП да не чуят и дума по тази тема. 

- Премиерът Петков отново днес в парламента не успя да формира нито едно смислено и граматически издържано изречение, от което, макар и частично, да стане ясно какво вършат в държавата; 

Целият парламент се смее на Петков за тази дума, той се кара на депутатите БЛИЦ TV

- Кирил Петков, макар и в объркан словоред, не успя да обясни и какъв документ е подписало правителството на 23 март в гранитна зала в МС и с кого?

Според Кирил Петков е просто писмо. Според Асен Василев е меморандум, защото американското посолство е завело въпросната корпорация в Министерски съвет. Според американското посолство обаче "Нито един техен представител не се е застъпвал от името на Gemcorp пред МС”. С кого е подписан този документ - с консорциум с руски капитали/ според Файнейшъл таймс/ или с офшорна компания? 

- И за финал днес, Петков напълно неадекватно, публично, в открито заседание на НС, пряко предавано по БНТ, изнесе информация, касаеща специална операция на специална служба към МО на Република България по извеждането на български екипаж на блокирания в Мариупол кораб. Поведението на Петков е опасно, застрашава успеха на мисията и излага на риск живота на български граждани. 

Проф. Ангелов към Петков: Трябва да си тотален идиот или извратен невменяем, за да издадеш това!

Всички това объркано управление се случва, когато икомическите ни показатели се сриват. Увеличава се непрекъснато държавният дълг (всеки понеделник с нов половин милиард), отбелязваме сериозен спад на чуждестранните инвестиции, инфлацията е извън контрол, скокът в цените продължава, фиаското, в което се превърна приемането на плана за възстановяване, икономическият парадокс, наречен бюджет, спрени проекти на национално и регионално ниво.

Тоест, сплотяващият елемент в тази коалиция не е държавният интерес, а всеки се бори за собствените си краткосрочни политически и финансови цели.

Да, наистина е “политическа”, ще добавя и “идеологическа” шизофрения, но лошото е, че залогът е страната ни, която бързо и сигурно потъва".