Как БСП ще защитават позицията на България в ЕП, след като Елена Йончева е обвинена в пране на пари в особено големи размери. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, цитирана от БНР.

„Нека да направим малък паралел на листата на ГЕРБ и тази за „БСП за България“ Нашите представители са печели няколко пъти евродепутати на годината в различни политики“, изтъкна тя, като отчете, че от БСП единственият награждаван евродепутат е бил Петър Курумбашев.

„БСП заложиха на нови личности, които тръгват от позицията на битката тук във вътрешнополитически план с ГЕРБ, но все пак нека да си представим как ще изглежда България в ЕП, когато първото действие, което ще се предприеме срещу водача на БСП, е искане за отнемане на имунитета му. Ще припомня, че г-жа Елена Йончева е обвинена в пране на пари в особено големи размери. Как ще защитават те позицията на България в ЕП след такова действие, което малко или много ще компрометира българското представителство в България“, добави тя.

„Ние не искаме дебатът за Европа да се превръща в тежка битка, защото виждаме такива заявки при нашите опоненти. Ние искаме конструктивен дебат, който наистина да очертае мястото на България в Европа, това, което можем да дадем и това, което можем да получим от нея. Затова ние толкова последователно и конструктивно тръгнахме към тези избори. Представихме листа, която демонстрира приемственост, представихме нашите приоритети във всички политики“, обясни тя. „Аз признавам, че от колегите от БСП, която са главната опозиционна сила, не сме видели конкретика, освен това, че по-скоро тези избори за тях са залог за промяна на статуквото в България. Те гледат на тези избори като начин да променят управлението в страната. В този смисъл аз не очаквам конструктивен дебат“, изтъкна д-р Дариткова.

Тя коментира и последните социологически проучвания, които показват, че БСП изпреварва ГЕРБ. „Координираната стратегия за атака срещу ГЕРБ са дали своите резултати. Ние сме отчели позитивите и негативите и винаги можем да се смирим и да понесем отговорността и го правим за разлика от нашите опоненти“, отбеляза председателят на ПГ на ГЕРБ. „Тези нагласи, които се отчитат сега, ще ги променим в хода на европейските избори, като представим политики, които могат да бъдат защитавани от нашите евродепутати“, изтъкна Дариткова. По думите ѝ ГЕРБ залага изцяло на личности, които са показали уменията си в Европа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!