Поканата да стана заместник на председателя на БСП Корнелия Нинова дойде преди 2 седмици. С нея имахме личен разговор и тя ме покани.  Смятам, че това е съвсем нормално. Това заяви новоизбраният зам.-председател на БСП Деница Златева.
„Право на председателя е кои членове на Националния съвет да покани и кои да предложи за освобождаване. След структуриране на парламента, Нинова съобщи, че ще има промени в състава. Вчера бяха освободени петима депутати, на тяхно място”, обясни Златева пред bTV и добави, че промените са били утвърдени с голямо мнозинство.

Както БЛИЦ съобщи, на заседание на Националния съвет на БСП в неделя бе решено петима депутати от групата на „БСП за Бъгария“ да бъдат освободени от Изпълнителното бюро на партията. От народните представители в ИБ са освободени: Красимир Янков, Иван Ченчев, Стоян Мирчев, Александър Симов и Весела Лечева.

Позициите си в ИБ на БСП и в парламентарната група запазват: Стефан Данаилов, Валери Жаблянов, Драгомир Стойнев и Крум Зарков.

Кирил Добрев е заявил готовност да напусне парламента, но запазва мястото си в ИБ на БСП.
Новоизбраните членове на ръководството са: Владимир Москов – Гоце Делчев, Атанаска Тенева от Пловдив и Апостол Димитров от Варна.

Националният съвет на БСП избра за зам.-председател на партията по публични политики проф. Стефан Данаилов. Зам.-председател, отговарящ за партийната дейност става Кирил Добрев. Владимир Москов е избран за зам.-председател с ресор „Местна власт“, а Деница Златева ще бъде зам.-председател по европейски въпроси и международна дейност. За секретар „Избори“ е избрана Вяра Емилова.