Красимир Ципов положи клетва като депутат от парламентарната група на ГЕРБ. Той влезе в парламента на мястото на починалата след дълго и тежко боледуване Снежана Дукова.

„Избраха ме след много неприятен повод. Решението, което се наложи да взема, беше много трудно. В последните четири години бях зам.-министър на вътрешните работи. Смятам, че ще съм полезен в Народното събрание. Отговарям за нормотворческата дейност. Почти всяка седмица присъствам на заседания на комисии на НС.” 

Това заяви в ефира на „Плюс-минус. Коментарът след новините”  депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов.

Той коментира проблема с хакерската атака.

„Това е сериозна заплаха за националната сигурност. Има заподозряно лице. Важно е сега компетентните органи да си свършат работата и да установят, че този човек има съпричастност към това деяние.

След случилото се НАП  трябва да си даде сметка, че трябва да се обръща повече внимание на това да няма нерегламентиран достъп до сървърите”
, каза още Ципов.

Ципов говори и за протестите на полицаите. „Има дефицит на служители на МВР заради ниското възнаграждение, нощните смени. Служителите, които отговарят за обществения ред, трябва да се чувстват удовлетворени от работата си”, поясни депутатът от ГЕРБ.