Депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" Петър Кьосев излезе с пост във Фейсбук по повод скандала в парламента, при който почти се стигна до сбиване.

Както БЛИЦ съобщи, дебатите около избора на подуправител на НЗОК ескалираха, след като ПП-ДБ обвиниха депутатите от "Възраждане", че с нерегистрирането си за гласуването всъщност подкрепят кандидата на ГЕРБ, когото те самите смятат за неприемлив. 

Стигна се до струпване на много депутати на едно място и словесни пререкания. Венко Сабрутев от ПП-ДБ заяви пред председателя на парламента, че е имало бой. Телевизионните камери не уловиха такъв момент и по всяка вероятност до физически сблъсък не се е стигнало. 

В епицентъра на скандала беше и Петър Кьосев. 

Ето какво написа той, публикувайки и снимка от заседанието: "Изражението ми, когато Възраждане идват да ни бият, защото при пълно тяхно присъствие в зала, гласуваха само 4 от тях, за да позволят на кандидата на ГЕРБ и ДПС за подуправител на Здравната каса да бъде избран въпреки гласовете “против” на ППДБ и БСП.

Четиримата против са единствено за последващото публично твърдение от последните, че те са “последователни” и “принципно против”. Ако цялата група беше гласувала против това решение, същото щеше да бъде отхвърлено.

Впрочем поради абсолютно същите причини ИТН изобщо не гласуваха. Но Македония е Македония и те винаги са били принципни".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук