ГЕРБ участва в избори повече от десет години и управлява по волята на народа. Два пъти бе подавана оставка на правителството. За съжаление на БСП победите ни продължиха и през миналата година на европейските избори и на местните избори.

Единствените избори, които спечелиха БСП, бяха президентските, но там така и не се разбра кой и как е финансирал кампанията на Румен Радев. Това заяви в сутрешния блок на БНТ народният представител от ГЕРБ и зам.-председател на правната комисия в парламента Десислава Атанасова.

,,Машинното гласуване в никакъв случай не може да е гаранция за доверието на българските граждани в политиците. Доверието се печели по друг начин, а не чрез бюлетини и машини. Иначе по отношение на самото машинно гласуване знаете, че Министерския съвет взе такова решение за осигуряване на средства за закупуване на машини за вота през следващата година.

Но все още е рано да се каже какъв точно ще бъде изборът на машини, но все пак е радостно, че имаше синхрон и съгласие между политическите партии за формирането на работна група по този въпрос.

Също така все още е рано да се каже дали ще има или няма да има хартиени бюлетини наред с машинното гласуване, както е и рано да се каже дали е рентабилно и възможно да се осигурят машини за всички избирателни секции в чужбина.

Поради тази причина бих искала да вмъкна идеята за електронно дистанционно гласуване, защото извън България живеят около два милиона наши сънародници и електронното гласуване би било доста по-лесно за тях'', коментира Атанасова по темата с машинното гласуване.