ГЕРБ бе първата политическа сила, която рано тази сутрин внесе документи в ЦИК за участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори. Още от 6 часа тази сутрин от младежката структура на партията започнаха да се събират пред ЦИК, за да може ГЕРБ да се регистрират първи за вота.
Административният секретар на ГЕРБ и областен координатор на партията в София Цветомир Паунов сложи подписа си под документите на партията за участие в изборите. Заедно със заместник-председателя на 43-тото Народното събрание Димитър Главчев, депутата Десислава Атанасова, председателя на младежката структура на ПП ГЕРБ Георг Георгиев, както и младежи от ГЕРБ те внесоха папките с необходимите подписи за участие на партията в изборите.





След като документите за регистрация във вота бяха подадени, Десислава Атанасова коментира пред медиите проблемът, който възниква след решението на ВАС във всяка секция да може да се гласува и машинно.





Тя бе категорична, че за създалата се ситуация нямат вина нито правителството на Бойко Борисов, нито това на Огнян Герджиков.



„ЦИК реагира неадекватно. Вината е, че някой до този момент не беше прочел Изборния кодекс и текстовете, които касаят произвеждането на изборите и машинното гласуване”, подчерта тя.



„Това, че правителството е в оставка, беше известен факт на цялата общественост на 13 ноември. Факт беше и подадената оставка малко по-късно”, каза Атанасова и добави, че в тези няколко месеца е имало време да се организират обществените поръчки за тези машини.