Бойко Борисов сам поискал да сподели в интервю за списание L’Europeo подробности за „прекрасната госпожа“, която била заснела прословутите кадри от спалнята му и пълното с пари и злато чекмедже на нощното му шкафче. Това разказа по Нова телевизия един от съавторите на интервюто, депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов – син.

Авторите на интервютата обаче отказали да разговарят по тези теми, защото не искали да публикуват „клюки“, коментира Дилов, който е издател на L’Europeo.

В тематичния брой на списанието за българските премиери от Освобождението досега за специални интервюта с Георги Атанасов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев, Пламен Орешарски, Бойко Борисов, като покани са били оправени до всички живи премиери на България, но някои не са се съгласили.

9 от над 50-те български министър-председатели до момента са убити, като това прави професията на премиера у нас най-опасната, с много по-висока смъртност от тази при полицаите, пожарникарите и т.н., обясни гл. редактор на изданието Иван Стоянович. Интервютата с Филип Димитров, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев, Пламен Орешарски, Бойко Борисов, могат да бъдат видени в канала на L’Europeo в YouTube.

“Ще дойде време, хората ще пишат история съвременна и ще отчетат много работи. На последно място е строителството“, това каза премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред изданието.

Един от най-любопитните моменти в разговора е когато той се сравнява по значимост в историята със светеца и цар Св. княз Борис I Михаил, покръстителят на българите. „Може би само при цар Борис I толкова много е направено за църквата“, коментира Борисов.