Вярвам в добрите намерения на Слави. Това не е човек, който ще седне да взима пари. Опитът на Кирил да го зашие към някакъв „Капитан Андреево“ е изключително жалък.

Това заяви в ефира на Нова тв депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син за Трифонов и скандала между ИТН и ПП. Той уточни, че не е политолог, но може да твърди, че познава безкрайно добре Трифонов и двамата са имали по-близки отношения в миналото, което не е тайна за никого.

"Такъв тип далавераджийско мислене не му е присъщо. Той ще направи други грешки и ще ги направи. Той не е подходящ за политик, защото не е гъвкав. Ако ИТН успеят да се мотивират добре, могат да получат сериозен тласък", категоричен е той.

"Защо мафията да напуска властта? Тя би стояла в парламента до последно. Теорията на Петков издиша, защото той започна да скача на ИТН, след като те го изобличиха и оставиха“, каза Дилов-син.

Той призна, че се радва на всякакви протести, защото това значело, че няма равнодушни хора.

„Към края му се проявиха организационни елементи. Част от хората бяха организирани, имаше и такива, които не бяха. Протест срещу опозицията е нещо забавно“, каза политикът.

Според него протестът е бил искрен и хората имат право да са ядосани: „Нямат право обаче хората да гонят политици, защото сега Коцето ще докара неговите“, каза той.

„С Възраждане трябва да се спори и да се побеждават на избори, а не на улицата. Те са като „Атака“ – около 10% от българския народ. Не може да ги заклеймяваме, а оборваме с факти. Може да ги оборваме с остроумие“, заяви Дилов-син.

"Беше изпусната година-година и половина в една набрана инерция. Бяхме понатиснали македонците. После това говорене на две и повече писти, което направи Петков, доведе до този хаос. Ще използвам метафора – македонците са наш по-малък брат, който не ни харесва – обижда ни, носи ни дрехите (взима ни историята), обува ни обувките. Как постъпва по0голям брат? Ще му забрани да ходи на училище (ЕС)", запита той.

Мисля, че френското предложение ще пропадне, но не мисля, че вратите са затворени и напротив, смятам, че ще има отрезвяване в политиката, но за това е нужда стабилност, която Кирил и Асен не могат да предложат“, завърши той.

 

"Ще посрещнем октомври с 40% инфлация. Ще се съберат гласове да падне правителството, но няма събрано мнозинство. Пазаруването на депутати върви със страшна сила. Премиерът Петков директно обеща места в листите на напусналите ИТН. Партията на Слави няма никакъв шанс за новия парламент. Това е най-некадърното управление в България за последните 30 години във всяка една област", смята той

По думите му ДБ също имат вина за ситуацията. "Христо Иванов направи комисия за конституционални промени без членове на опозицията. Така тя бе мъртвородена", смята той. И допълва, че свалянето на председателя на НС не е оценка за личните му качества, а за лошия парламент.

"Искрено се надявам това правителство да не оцелее, защото е вредно. Рядко има мафия в парламента, защото това е законодателна власт. Тук думата не е уместна, по-скоро е шаблон. Може да има лобистки практики. Виждаме пълзящ преврат, организиран от самите управляващи, от покъртителната им некадърност и неспособност да правят каквото и да е", посочи той. И допълни, че президентът е изкарала ПП на политическата сцена.