Имаше идея да се направи шествие в подкрепа на Ивайло Московски. Ние изказахме нашите доводи, които не са били достатъчни, сега сме наясно, че каквото и да направим, той няма да се върне, каза в предаването „Денят на живо”, изпълнителният директор на Камарата на автомобилните превозвачи Димитър Димитров.

"Това, което ще се случи сега и възможно най-бързо да свикаме среща с новия министър, запознаването му с проблемите, които имаме и се надяваме да е добър управленец. Имаме проблем, който ни е притиснал- и той е пакета за мобилност, наречен „Макрон”. Ние малко лековерно подходихме, защото текстовете, които четохме не могат да останат така и сега когато вече се прокарва закона сме в стрес. Сега смятаме да действаме по-бързо", категоричен беше той. 

"Искаме от новия министър да се запознае с конкретните ни проблеми- прибирането на водачите за определено време, изискванията за минималното заплащане, което не се знае как ще се регулира. Ние продължаваме да разчитаме и на нашите евродепутат", каза още Димитров. 

"Ако изпълним заканите за протести, то няма да е към управляващите. Ние сме в Европейския съюз и това е проблем и там. Ще се постараем да подготви новият министър до колкото зависи от нас, защото той трябва много бързо да навлезе в материала, тъй като обсъждането по пакета ще е в следващия 1 месец", заяви той.