Площадът в Пловдив става много красив. Всичко това, което сега се вижда, е било под земята. Сега пловдивчани и гостите на града ще могат да го видят и да му се наслаждават. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията, който направи на площад "Централен" в компанията на кмета Иван Тотев. Министър-председателят разгледа с интерес строителните дейности и разговаря с работниците, които се трудеха усилено под жаркото слънце, съобщава "Марица".

"Ако ме поканят на откриването ще дойда", отговори на журналистически въпрос Бойко Борисов. Очаква се площадът да бъде напълно готов през септември тази година.

Преди това доброволци, участващи в национална акция в борбата с диабета, трогнаха  премиера Бойко Борисов. Това стана,  докато той разглеждаше разкопките на площада.  Младежите и девойките обикаляха там в голямата жега с плакати в ръце.

"Здравейте какво правите, каква е целта на вашата акция", попита ги министър председателят. След това отиде и се ръкува с тях.

"Участваме в разяснителна кампания в цялата страна за опасността от диабет и даваме съвети на хората как да се предпазват от него", отговориха му младежите. Министър-председателят ги похвали за благородната кауза, в която участват, тъй като здравето на хората е най-важно.

"Имате моята пълна подкрепа и съдействие. Понеже сме тук, в Пловдив, ето го кмета Иван Тотев, който също ще ви помага", добави Бойко Борисов. След това си направи снимки с участниците в акцията и ги публикува на профила си във Фейсбук. 

"С кмета на Пловдив Иван Тотев инспектирахме работата по реконструкцията на площад „Централен“ и социализацията на западните пропилеи на Римския форум на Филипопул. Проектът само на площада е 7 млн. лв. и финансирането е съвместно от държавата и общината. Общо целият проект е 15 млн. лв. и включва пълна рехабилитация, която е първата от 40 години насам на подземна улица. Очаква се целият проект да бъде финализиран в началото на месец септември", написа той в социалната мрежа.