Изненада сред редиците на ДПС предизвикаха твърденията на Керим Караали, който се представи за предшественик на покойния вече началник на кабинета на Ахмед Доган, Ахмед Емин.
Кой е този, не си го спомням, какво е казал, ама какъв цирк беше тази сутрин като го гледах по Нова телевизия, това бяха коментарите на депутати от партията на Доган във връзка с разкритията на Каарали, който твърди, че е ръководил т. нар. бизнесцентър на ДПС и като такъв е работил с мафиоти и бизнесмени, които са давали рушвети на Доган.
От 19 години съм в ДПС и нито съм го виждал, нито съм го чувал, нито го познавам, обобщи заместник - председателят на ДПС Юнал Лютфи пред Агенция БЛИЦ.
Трудно се намери някой, който да си спомни за Караали, но все пак се оказа, че той е бил в централата на партията. Само че не като близък на Доган, а като портиер. Това се сети Алиосман Имамов, който посочи, че това е било преди около 10 години. Имамов обясни, че на практика Ахмед Емин не е имал предшественик, защото никой не е заемал неговата длъжност. 
Източници, пожелали анонимност, допускат, че изявите на Караали са свързани с факта, че той гравитира около Осман Октай, който пък беше изгонен от ДПС. Злоупотребите на Октай бяха големи и заради това го натири Доган, а после Октай започна да напада по всякакъв начин, коментираха запознати. Слуховете носят, че освен това Караали е имал мозъчен тумор и непрекъснато пие медикаменти. Сигурно заради това бърка имена и трудно говори, предположиха активисти на ДПС.
Камелия Цветанова, БЛИЦ