Има доста съмнения относно изборите, но истината е, че загубихме изборите, признаваме го и си извадим изводите. Това каза зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Според него загубата се дължи и на ниската избирателна активност. „Всички политически партии имаме вина за това. Винаги е имало слаба активност за евроизборите. БСП успя да мобилизира твърдото си ядро, но не успяхме да мобилизираме периферията. Въпреки това ние сме единствената политическа сила, която качва с един глас. Ние сме партия, която в 70 общини е първа политическа сила“, каза той.

„Корнелия Нинова пое политическа отговорност в подаването на оставката си. Считам, че всеки има отговорност. Така се носи отговорност. В политиката при загуба се подава оставка. В случая няма морални победители. Всеки един лидер може да бъде упрекван“, смята Стойнев.

Според него лидерът на БСП трябвало да е по-дипломатична и да търси съгласие в редиците на партията си. „Трябва да имаме по-нормален диалог, това е мое мнение“, коментира Драгомир Стойнев.

„В политиката трябва да имаш силата да подадеш ръка, да се вслушаш в другите, да уважаваш своя опонент. В БСП има недоволни от прокарваните линии в БСП, а БСП трябва да излъчва сила. Има едно недоволство. Призовавам за диалог и спокойствие. На пленума не беше приятна картинката. Националния съвет пренареди листата. Преференциите са победа на демокрацията“, каза още той.