Невероятната комуникация по линия пиарите на „Продължаваме промяната“ и журналистите продължава. С опит за ирония и намеци за намеса на предишни пиари Диана Дамянова, колежката на Александър Бойчев, го защити от критиките, пише Tribune.

След като Бойчев вчера 8 минути в национален ефир вика на журналистите от Нова ТВ Мирослава Иванова и Виктор Николаев, че не задават правилни въпроси на правилен човек, той стана обект на критики от други колеги. Вместо извинение, Бойчев се покри след скандала, а колежката му го защити в странен пост.

В него тя говори за СМС-и с инструкции за медиите и дори прави намек към фалшив мейл, приписван на бившата шефка на новините в Нова ТВ Миляна Велева. Преди 2 години бяха разпространени „Професионални насоки 2020 г.“ за отразяване на новините, за които се твърдеше, че Велева е изпратила до целия екип. Впоследствие обаче се доказа, че става дума за измама.

Вижте текста без редакторска намеса със запазен оригиналния правопис и пунктуация:

Сашо не е прав!

Не се звъни в телевизиите за да оспорваш зададените въпроси!

Нищо, че тези въпроси са зададени на напълно неправилен човек.

Не се звъни в телевизиите за да твърдиш, че който не е болен, не е болен и това били фалшиви новини.

Не се оспорва правото на журналистът да пита вярно ли е това, което той сам може и то в продължение на три дни да провери, че не е вярно.
Не! Не се прави така! Не! Не и Не!

За да има свобода на словото /щото 112 място не ще да е от много свобода/, та за да има свобода на словото се постъпва по следния ясен и простичък начин:

Изпращаш ясни и точни указания /за предпочитане с СМС, но може и по мейл, че да стигнат до по-широка аудитория/ и там казваш какви въпроси искаш, какви не искаш и кому да бъдат зададени**.

Научаваш министър-председателят си да извършва горното, щото понякога е нужна по-висока инстанция.

И докато Сашо и подобните му не се научат на тези прости хватки за  „ненамеса в журналистическата работа“, всички съкрални институти на свободата на словото /СЕМ и тн/ ще порицават правото ти да искаш да се чуе истината.

И ако това довежда Сашо и подобните му до недопустим фалцет в разговора, то това не е от друго, а защото му липсва простичкият професионализъм.

Изпращай СМС-и бе Сашо! Хем е утвърдена практика, хем не се нервиш в ефир, хем защитниците на свободата на словото /СЕМ/ не те нарочват.

А тъпите факти, че бил обявен за болен , съвършенно здрав човек , а друг пък болен човек бил обявен за измамник, са просто част от пейзажа. Пейзажът , на липсващите СМС-и.

И не, не оправдавам Сашо. Изпусна си нервите в неравната битка за търсене на истината. Липсата на която бе определена от самите „потърпевши“ журналисти като „недоразумение“.