Настоящият председател на БСП Димитър Горов и председателят на Общинския съвет Милко Недялков се състезават за водач на ловешките социалисти в момента. Двамата са единствените номинирани за лидерския пост на партията столетница в Ловеч. Отчетно-изборната конференция на местните съратници на Сергей Станишев започна в 9,30 ч.
В навечерието на форума Димитър Горов заяви, че в БСП няма хора, било на местно ниво или на централно, които да са абонирани за ръководители. Той изказа желание двамата със съперника си да премерят сили в дискусия по темата какво предвижда БСП в управлението на общината през следващите години.
Според него до днес БСП-Ловеч основните партийни организации наброяват 75. Всички те вече издигнали кандидатурата на Сергей Станишев за председател на Висшия съвет на БСП. Година след местните избори в Ловеч местният кмет социалист Минчо Казанджиев пък успял да изгради нова система за осветление на града и в 34-те села в общината. Асфалтирани били почти всички улици в общинския център, а по онези, при които полагането на пътната настилка било некачествено като в кв."Гозница" и по ул. "Стара планина", фирмите-изпълнителки бяха заставени да го извършат наново за своя сметка.
"Нещото, с което аз съм изключително горд, е децентрализацията на общинския бюджет спрямо кметствата и изградените квартални съвети. Опитът, който направихме тази година, показва, че те са в състояние да управляват наличните си средства и това е начин гражданите на общината да участват в управлението не само на избори, а през целия мандат.
Основните проблеми, които трябва да решаваме оттук нататък, са в две насоки. Първо, подобряване организацията на движение в Ловеч и създаване на условия за паркиране в централната част. Второто , трябва да се се ограничи битовата престъпност, най-вече в селските райони. Трето, трябва да се направят много сериозни стъпки за отстраняване на рутинираното поведение на част от чиновниците в администрацията, което нерядко създава проблем пред бизнеса и пред обикновените граждани. Невинаги рутината и познаването на всеки един закон в детайли води до добри решения", мисли Димитър Горов.
9 делегати ще представляват БСП-Ловеч на конгреса на пратията на 22-23 ноември.
В същото време БСП-Троян даде при свободен достъп на журналисти нов мандат на досегашния си шеф Кольо Кацаров. /Гергана Димитрова, БЛИЦ