"Професионалният протестиращ" Николай Колев-Босия се оказа замесен в странна ситуация. Всяка сутрин самообявилият се за борец против корупцията идва на новата си работа като протестиращ пред Народното събрание със скъпо немско возило "Mercedes" CLC 200 с регистрационен номер СА8899НА, придружаван от няколко съмнително изглеждащи охранители, видя репортер на БЛИЦ.
Проверката в масивите на КАТ показва , че лъскавият "Мерцедес" е собственост на фирма "МС-България" ЕООД, регистрирана на името на Завен Такворов Астадуров.

Проверката също така установи, че въпросната фирма се занимава със селскостопанска техника, туроператорска и комисионна дейност. Същият бизнесмен от арменски произход се оказва участник в други фирми като бутилираща компания Ракитово ООД и Бутилираща компания- Горна Баня, печелили обществени поръчки за стотици хиляди левове.
 

Завен Астадуров е и член на ПП Нормална Държава- партията на небезизвестният ексдепутат от БСП Георги Кадиев. Астадуров се оказва един от видните защитници  на арестуваната за крупен подкуп кметица на Младост Десислава Иванчева. 

Николай Колев- Босия твърди, че вече над 20 дни е в гладна стачка, поредният му протест с недоказани, скалъпени обвинения относно купуване на шофьорски книжки, като иска оставката на транспортния министър Ивайло Московски и на цялото правителство. Медиите изкараха този човек с героичен ореол на страдалец, но истината е, че крупни бизнесмени надничат като сянка зад гърба му. Информацията, с която се сдобихме, поражда въпроса - истински ли е протестът на Босия или е просто бутафория? 

И ако е така- колко пари струва в днешно време да очерняш хора, използвайки лъжливи гладни стачки на възрастен човек, който видно е в деликатно психическо състояние.  Какви интереси прозират зад този опит за създаване на измислени трусове в държавата с очевидна цел лична облага на определени кръгове?

Очаквайте още подробности от разследването в БЛИЦ.