Вицепремиерът Емел Етем определи смъртта на началника на кабинета Ахмед Емин като лична трагедия. Тя призова да не се истеризира и да не се опитваме да дълбаем в раните на близките, предаде репортер на Агенция БЛИЦ.
Нека да оставим компетентните органи да приключат следствието и да ни дадат отговори на многото въпроси, които си задаваме всички хора, каза Етем. Тя заяви, че не е длъжна да отговаря защо е била на едно място, а не на друго по повод отсъствието й от погребението на Ахмед Емин. Тя отказа и да коментира появилите се информации, че смъртта на Емин е политическо и икономическо убийство. Това е една доста неприятна ситуация, трагедия за близките на Ахмед, така и за нас неговите приятели и познати, каза още Етем. 

БЛИЦ припомня, че началника на кабинета на Доган Ахмед Емил бе открит прострелян с един куршум в главата в петък вечер в т.нар. сарай на ДПС в столичния квартал Бояна. Пистолетът, с който е застрелян е негов.
Вчера той бе погребан в поповското село Козица. На погребението обаче Ахмед Доган не отиде, там не бяха и заместниците му Емел Етем, Йордан Цонев и Росен Владимиров. Отидоха Касим Дал, Юнал Лютфи и Лютви Местан.
Няколко часа след погребението от МВР съобщиха, че са отикрили предсмъртно писмо на Ахмед Емин... Това стана два дни след смъртта му и ден след като генералният комисар на ведомството Павлин Димитров отрече да е намирано такова писмо. /БЛИЦ