"Aз и Николай Ненчев сме приятели от над 20 години. Аз съм му правил сватбата. Аз не съм му ПР, защото той си има ПР-екип, който е много добър. Но да, имам определени приятелски ангажименти към него. Той се е вслушвал в съветите ми и мога категорично да заявя, че България има нужда от такъв евродепутат." Така коментира отношенията си с Николай Ненчев, ПР-гуруто - Евгени Минчев в ефира на Нова тв.

"Аз съветвам Николай да се усмихва малко повече. Питате ме сега ли съм навлязал в политическия ПР. Не, аз съм такъв от 25 години. Насърчавам и издигам в култ, политикът да се представя за такъв, какъвто е. От морална гледна точка приветствам да се потърси от къде имат финансите за тези апартаменти, но не обвинявам, че са ги закупили. Могли са - купили са ги. Нормално е да се пазариш за това, което искаш.", обясни той.

По повод отношенията си с Ружа Игнатова, Лорд Минчев обясни: "Аз имам много близко приятелство с Ружа Игнатова и няма да застана срещу нея. Тя към мен е ебила достатъчно точна. Не съм се чувал с Ружа по телефона, защото човек трябва да бъде деликатен в такива моменти. Аз не вярвам, че тя и брат й са измамници. Може Ружа да е подведена или да е станала лице на нещо, което не е очаквала."