България губи близо половин милиард лева благодарение на неспособността на българското правителство да се справи с корупцията и да осигури ефективен контрол върху управлението на европейските пари. Това каза на пресконференция в Пазарджик евродепутатът Петя Ставрева.
Има отчетлива загуба на доверие към България от страна на партньорите ни. Само ден преди Еврокомисията да обяви своето решение на среща с евродепутатите министри от българското правителство декларираха, че проверките от одитите са повече от добри и че очакват отблокиране на замразените евросредства, каза още Ставрева.
Бях изненадана от много сериозните опити на министрите да декларират разочарованието си. Те са разстроени, че Брюксел едва ли не не оценява техните усилия да се справят с проблемите.
Какво обаче да кажем за разочарованието на българските граждани, които вече четири години живеят в условията на управление на тройната коалиция, която доведе до блокиране на финансов ресурс по предприсъединителните програми, до отнети акредитации на агенции и до загуба на доверие към България, завърши евродепутатът. /БЛИЦ