Докато президент е Румен Радев политически хаос и икономическа криза ще има. Така е предвидено в Проект "Промяна". В него е записано да се създадат партии и партийни обединения, които да го реализират.

Това пише в профила си в социалната мрежа евродепутатът от ЕНП Александър Йорданов.

Ето какво мнение още изразява той:

"Още през 2016 г., а и по-късно, съм представял целите на този проект, в реализацията на който са ангажирани неслучайно наследниците на бившата червена номенклатура, както и кадри на бившата ДС. Подкрепял съм написаното с аргументи и факти.

Затова и наблюдавам днешните политически дандании без особен интерес. Те се развиват по плановете заложени в Проекта.

Този Проект изведе един случайник до президентския пост. И много политически абдали помогнаха това да се случи. Някои от тях го сториха напълно съзнателно, като част от същия Проект, но повечето го направиха от глупост.

Гледам, че тия последните, т.е. глупавите, напоследък дават признаци на разум, но все още това са слаби проблясъци. Проектът "Промяна" предвижда България да бъде трайно дестабилизирана като държава и да се превърне в слаба точка на европейското единство, сигурност и развитие.

Пред очите ни това се случва. Това всъщност е т.нар. промяна. Нали не мислите, че "случайно" Радев се появи от нищото, а след това още по-случайно монтира в министерски кресла двама "убавци" - Петков и Василев, също пълни "случайници"? Или пък "десантът" на Росенец, "Отровното трио", дългите ръце на тукашни и забегнали олигарси организатори на "протести"не са част от Проекта?

И големият хаос, който продължава вече втора година започна, нали? А Радев, двигател и основно лице на Проект "Промяна", управлява с назначените от него правителства също вече близо две години.

Какво трябва да се направи, за да се прекрати "Проект "Промяна". Много неща могат да се направят, но няма кой да ги направи. ГЕРБ/СДС опитват, но без резултат засега. ДПС също усетиха накъде тласка България Проекта.

Защото партии като БСП, ПП, ДБ, "Възраждане", "Български възход" , както и извънпарламентарните "Има такъв народ" и "Изправи се. Мутри вън!" са част от Проекта. И те продължават да го реализират. Преди Радев да стане президент тях или ги нямаше, или не бяха така силно медийно експонирани.

Преди Проекта "Промяна" българите живееха нормално с ясна перспектива за още по-успешни и добри дни. И това в институциите на ЕС се оценяваше положително. След 2020 година и особено след преизбирането на Румен Радев за втори президентски мандат (избор предвиден в Проекта!), това вече не е така.

В ЕС са наясно със ситуацията у нас, но изчакват тя и на нас да ни се изясни.

Многократно съм повтарял, че както гласуваме, така и ще живеем. И ето, гласувахме с машини и сега сме като никому ненужни таралясници. Но всъщност ние ли гласувахме или машините гласуваха вместо нас? По-скоро е второто. Защото така е предвидено в Проекта.

Отдавна писах и за необходимостта да се нарушат неговите планове. Това може да стане например чрез импийчмънт на президента. Има и предложения за промяна на Конституцията, за да се избира президент от Парламента. Но "Проектът" не предвижда нито първото, нито второто.

Той цели не ред и правила, а безредие, хаос и дестабилизация на страната. А това абсолютно съвпада с руските интереси спрямо нашата страна. Всъщност Проект "Промяна" е реализация на практика на тези интереси. Никога руснаците не са искали силна България.

Тя им е била необходима само като слаба държава, т.е. като пробита държава. И такава е днес нашата страна след целенасочено дестабилизиращото я управление на премиера Петков и на монтиралия го в политиката президент Радев.

Неслучайно всички далавери на кабинета "Петков" са обслужвали не само лични, но и руски интереси. С посредници или без, но са ги обслужвали. Същото правят и назначените по Проекта служебни правителства.

Затова и не съм оптимист. Оставането на Румен Радев на "трона" на Проекта ще продължи да носи само лоши дни за България. Личното ми удоволетворение е, че благодарение на дълголетния политически опит зад гърба ми, своевременно съм реагирал като съм разкрил съдържанието на Проекта и така съм дал шанс на младите да действат.

За съжаление реализацията на Проекта продължава, харчовете по него са огромни, кризата се задълбочава, Румен Радев си управлява и оправия няма. Защото така предвижда Проект "Промяна".

Защо например президентът не връчва вече два месеца след изборите мандат за съставяне на редовно правителство? Защото така е по Проекта. Защото така се продължава хаосът. Няма друго, а още по-малко конституционно, обяснение на тази игра със съдбата на България.

И все пак, ако ГЕРБ/СДС предложат свое правителство ще покажат поне пътя за излизане от капаните на Проекта. Евентуалните следващи опити за съставяне на правителство ще бъдат само част от същия Проект. Негативните за страната ни поражения от него могат частично да бъдат отстранени само при първия мандат за съставяне на правителство.

Всичко извън този мандат ще представлява продължение на Проекта, на голямата и хвърлила в хаос и трайна дестабилизация страната ни лъжа, наречена Промяна."

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук