Премиерът на България и лидер на ГЕРБ е силен фактор в европейската политика. Това стана ясно от видоеобръщенията, която представители на ЕНП направиха в Арена Армеец, за да поздравят Бойко Борисов и кандидат президентската двойка Цачева-Манушев. След края на обръщенията лидерът на ГЕРБ също се обърна към симпатизантите на ГЕРБ.

Слушах много внимателно и Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев и съм оптимист. Колкото повече ги слушам, разбирам, че сме направили най-верния избор. Това заяви на официалното откриване на президентската кампания на ГЕРБ министър-председателят и лидер на партията Бойко Борисов.

Ето какво още коментира премиерът:

За опонентите:

Борисов не скри възмущението си от нещата, които говорят опонентите на ГЕРБ. „Не зная дали Цачева е Бойко Борисов с пола, не съм обличал пола, за да зная как изглеждам. Истински ме хвана яд, че две години бях толкова толерантен с тях. На някои от кандидатите злобата им съска от очите, дим от носовете им излиза вече. Няма памет. Преди две години тези хора събаряха банки... Мълчаха две години да мине давността и тръгват да лъжат наново", подчерта Борисов. „Никога няма да ви обикнат нито тези от БСП, нито тези от ДСБ, но поне да има едни умерени хора със знания и умения, които да не са зли отвътре", обърна се Борисов към Цачева и Манушев. "Аз няма да ставам на маймуна като Станишев. Да ме бие някой и да седя после една година и да викам "Тези избори не бяха за парламент, бяха за президент", заяви премиерът.

За Цачева и Манушев:

Премиерът бе категоричен, че ГЕРБ трябва да е първа сила на първия тур. "Борите се всички вие за победа. Ако не сме победили ние, ще се дръпнем ние, за да дойдат онези, които българите са си избрали". "Важното е да осигурим максимално комфорт на нашата кандидатпрезидентска двойка, да стане двойка на колкото се може повече българи, а ние да си вършим работата. Премиерът пожела успех на кандидатите. „Толерантността я оставям само за вас. Ние вече няма да сме толерантни, защото те не отчетоха нашата толерантност", закани се той.

За Радев и Орешарски:

С кой лост ген. Румен Радев ще оправи кметствата и кой нормален ще гласува за Орешарски, каза Това каза Бойко Борисов. По отношение на критиките на лидера на БСП Корнелия Нинова Борисов заяви: „Това ли им е мъката, че държавата заработи. За кое ще ми каже, че съжалява предишният мандат. За кое свое действие на коалицията, че събориха банките, сега стрестестовете минаха перфектно. Стабилна банкова система. На кое? Че ще им разплатиме далаверите по „Белене" и „Мариците"; За кое страдат, за кое казват, че сега е лошо, а щяло да стане като при тях добро? За тая мърлява София, където беше, с гащите и сутиените пред кметството и на „Витошка", каза Борисов и попита още за парковете, за Борисовата градина, за НДК, за третия лъч на метрото. Според него на опозицията много им се краде и посочи, че във фискалния резерв имаме 13 млрд. лв. „Много им се иска да нападнат", каза Борисов. „Искам да видят дали ще се обединят пак и Радан и Корнелия и Карадайъ,и Първанов, само и само всички да сме слаби. Те не искат да има силни партии", каза Борисов. По думите му са стигнали с наглостта, да му преписват Пламен Орешарски. „Сложил Орешарски да вземе да дърпа гласове на кой? Кой нормален ще гласува за Орешарски? Как си я представяте тая работа?", заяви Борисов и посочи, че не иска да го има в политиката този. „Такива щети ни нанесе. Откъде накъде?", попита Борисов.

Той пожела на политическите им противници много успехи, на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ още по-големи успехи и въпреки всичко да се прекръстят, че българският народ няма такива президентски двойки като САЩ. „Това е голям късмет за нашата нация. Пожелавам ви успех", заключи Борисов.

Източник: standartnews.com