Антон Тодоров не е толкова елементарен и не би си позволил в ефир да изкаже подобна заплаха. Подобни заплахи не се правят в ефир. Така или иначе, подобна позиция е неприемлива и не мога да го защитя,  заяви финансовият министър Владислав Горанов.
„Изказването му е дебелашка шега, беше малко извън контекста на разговора и по този начин се получи едно неразбиране. Той има цветист език, понякога е доста оригинален, но в случая не уцели мястото”, каза още той пред bTV.  

„Аз и ГЕРБ се разграничаваме от поведението му в ефира онази сутрин. Не съм разговарял с Тодоров. Гледах и неговото участие, и това на Валери Симеонов.  Не ме наведе на мисълта, че има такова рязко противопоставяне, каквото в момента обсъждаме”, добави той и изказа разочарование, че той е финансов министър и вместо да коментира как България е четвърта по икономически растеж в Европейския съюз за 2016 г., трябва да говори по подобни теми. „Дебатът се измества”, заяви Горанов. 

"Следващата година ще има над 700 млн. лв. повече средства за персонал за всички сектори,  почти всички сектори, които се финансират от бюджета, ще получат увеличение. Сектор „Сигурност”, секторът, свързан със средното образование... С колегите Каракачанов и Радев ще обсъдим едно диференцирано увеличение, което да засегне полицаите на терен. 55 млн. лв. повече разходи за персонал, боравя с номинални стойности”, уточни той.

„Бюджетът ще е готов в срок – не по-късно от 30 октомври. Ще има пари и за хляб, и за пътища, и за зрелища”, заяви Горанов. 

Министърът на финансите коментира и изказването на премиера Бойко Борисов за шуробаджанащината на различни нива във властта, в което бе спомената и съпругата му. „Съпругата на финансовия министър Владислав Горанов беше в министерството много преди него. И той я уволни, защото има конфликт на интереси. И тя седи вкъщи, киселее, нервира се, сърди се”, отбеляза миналата седмица пред медиите Борисов. 

А Горанов уточни, че в началото съпругата му наистина не е била доволна, че трябва да напусне работното си място, но намерила сили в себе си да го подкрепи. Сега вече имала друга работа.