Обектите, за които средствата по програма ФАР бяха спрени, ще бъдат финансирани от държавата. Това заяви в Пловдив министърът на регионалното развитие Асен Гагаузов. Той допълни, че голяма част от тях биха могли да бъдат финансирани от оперативните програми, а други - от републиканския бюджет.
Със спрените европейските пари е трябвало да се построи пътният участък Ямбол – Елхово, един път в Смолянска област и четири лота за индустриални зони.
"Не мога да кажа кой е виновен за поредното спиране на средства от Брюксел. Искам да видя мотивите на проверяващите, защото когато те бяха при нас, казаха:" Имате невъобразим напредък". Искам да видя подробна информация, която да казва къде и какво точно сме сгрешили", каза Гагаузов. Той заяви че е готов да си подаде оставаката след този случай на спиране на средствата по ФАР. Без да уточни кога е готов да си подаде оставката, той изтъкна, че "не се сърди на опозицията", защото тя била за това, да иска оставки.

В Пловдив министърът и кметът на града Славчо Атанасов направиха символична първа копка на изграждането на нов водопровод и канализация на улица „Михалаки Георгиев”. Общо 14.5 млн. евро ще бъдат инвестирани за рехабилитацията на 11 километра водопроводна мрежа, реконструкция на помпена станция „Север” и на Пречиствателната станция за отпадни води. /БЛИЦ